24-02-2022 — Barbican Quartet

Donderdag 24 februari | 20:00 uur (Let op: gewijzigde aanvangstijd)

Amarins Wierdsma met haar Barbican strijkkwartet 

 

Download hier het programma van de avond

Reikhalzend keken we uit naar de versoepeling van de Corona-regels. Dus toen eind januari 2022 het verlossende woord kwam, wisten we dat we dit jaar zouden starten met een fenomeen: Amarins Wierdsma en haar Barbican Quartet.

foto: Andrej Grilc

Het wordt voor Kunst aan de Dijk een weerzien. In 2014 was Amarins winnares van de eerste Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent. Dat predicaat jong talent heeft Amarins niet meer. Ze is als violist inmiddels befaamd tot ver over de landsgrenzen. Naast haar werk als solist en kamermusicus is Amarins bovendien een veelgevraagd concertmeester.

In Kortenhoef pakt Amarins de viool op en is ze onderdeel van het Barbican Quartet. Dat kwartet is in ons land geen onbekende. Wie herinnert zich niet hun optredens tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival, in het Concertgebouw of op Radio 4.

Op 24 februari voert het kwartet u mee via de tonen van Bartok naar het aan graaf Rasumovsky opgedragen strijkkwartet van Beethoven, Opus 59, nr 2. Vandaar gaan we naar Brahms met één van de slechts drie door hem gecomponeerde strijkkwartetten. Een avond om naar uit te kijken.

  • Bartok: Kwartet nr 2
  • Beethoven: Opus 59 nr 2
  • Brahms:  – Strijkkwartet  no. 2 in A klein

Zolang de overheid dit eist, wordt bij de ingang om uw coronatoegangsbewijs gevraagd.