17-11-2022 — Jong Talent Prijs 2023- Arjan Linker

17 november 2023 |20:15 uur

Arjan Linker is de winnaar van de Kunst aan de Dijk Jong Talent Prijs 2023. Hij is de vijfde musicus die de prijs uitgereikt krijgt.

Zijn motto luidt “De kunst is om muziek tot vernieuwing te brengen op een manier die zowel voor de componist, de uitvoerder en het publiek natuurlijk voelt. Als dat gebeurt kunnen allen zich open stellen voor de muziek, waarna de boodschap van de musici echt kan doordringen.”
Arjan Linker streeft in verschillende rollen één doel na: het creëren van nieuwe, onvergetelijke ervaringen voor zijn publiek. In Kortenhoef komt hij met zijn productie “Tijdcapsules”.

Gijs Idema (gitaar), Mattias Spee (piano), Benjamin de Boer (contrabas) en Arjan Linker, vier jonge creërende musici met verschillende achtergronden, ontmoeten elkaar in de zoektocht naar de muziek van vandaag: van hun eigen jeugdcomposities naar Radiohead in de jaren ’90 tot de muziek uit Venetië rond 1625. Ze nemen ons mee in hun tijdcapsules. Het verlangen naar muzikale expressie ‘in het moment’ is van alle tijden. Wat is er veranderd? En misschien belangrijker: wat is hetzelfde gebleven?

Een spannende ervaring in ons Oude Kerkje te Kortenhoef. Met visuals van Lisa Derksen Castillo  en live electronics van Dimitri Geelhoed.

Eerdere winnaars van de Jong Talent Prijs waren:  Amarins Wierdsma (viool, 2014), Daan Boertien (piano, 2016) en Laurens de Man (orgel/ piano, 2018) en Deborah Witteveen (Saxofoon)