07-04-2022 — Berlage Saxophone Quartet

Donderdag 7 april | 20:15 uur

Berlage Saxophone Quartet

In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht.

De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartetten-concours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werden ze laureaat bij de Deutsche Musikwettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie “Konzerte junger Künstler” in het seizoen 2012-2013.
Het kwartet is winnaar van van de Dutch Classical Talent Award 2013 (jury- en publieksprijs) tijdens de finale in het Concertgebouw Amsterdam.
Met hun afwisselende programma’s  (Sovjet Sax, Koekjes van eigen deeg, Stabat Mater , de Grote Vier…)  waren ze te horen in zalen als het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Vredenburg Utrecht en op het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag.

Het Berlage Saxophone Quartet: ‘Wat een weldadige, frisse bries in het traditionele kwartet-landschap! De instrumenten vibreren en ademen gezamenlijk – de speelvreugde van deze ware meesters springt meteen over op het publiek. Een groot genoegen!’ (Valentin Erben)

KOOP KAARTEN