24-03-2022 — Animato Strijkkwartet

Donderdag 24 maart | 20:15 uur

Concert voor viool, piano en strijkkwartet op. 21 van Ernest Chausson, uitgevoerd door  het Animato Strijkkwartet  samen met Noé Inui en Vassilis Varvaresos

Het Animato kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Hertz-zaal van TivoliVredenburg, ook nam het kwartet deel aan de Strijkkwartetbiennale 2020 in Amsterdam.

Reeds snel na oprichting ontving het Animato twee belangrijke prijzen. Tijdens het ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordao’ in Sao Paulo (Br) werd hun uitvoering van Dvorak’s American Quartet gelabeld als ‘Artistieke Excellentie’ en in datzelfde jaar bereikte het kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours (2014). In 2017 was het Animato finalist van de Storioni Toonzaal Prijs; daarbovenop werd het kwartet uit vele gegadigden geselecteerd voor het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds, met een uitreiking en optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam.

Foto: Sarah Wijzenbeek

 

 

Bijzondere samenstelling op 24 maart 2022

De ons zeer bekende Griekse pianist Vassilis Varvaresos en de Grieks-Japanse violist Noé Inui voegen zich dit keer bij het Animato Strijkkwartet. Gezamenlijk zal dit gezelschap zorgen voor een onvergetelijke avond. Het eerste deel van de voorstelling spelen zij:

  • F. Schubert : Rondo in A, D 438 (door Noé Inui en het Animato Kwartet)
  • D. Sjostakovitsj: Strijkkwartet nr. 7 in f (door het Animato Kwartet)

Daarna wordt het Concert voor viool, piano en strijkkwartet op. 21 van Ernest Chausson uitgevoerd.

 

KOOP KAARTEN