24-09-2022 — Familieconcert – Om de Hoek

Zaterdag 24 september 2022 |15:00 uur

Hier om de hoek is een onweerstaanbare mix van Nederlandstalige folk, klassiek, pop en nog veel meer. De buurt, het plein, het jaarfeest, de rivier, de generaties, het eens, het oneens, de stilstand, de vooruitgang… Alles komt voorbij met frisse nostalgie, spannende muzikale arrangementen en liefde voor het lokale en voor elkaar.

Initiatiefnemers van dit bijzondere muzikale project zijn de Vreelandse muzikanten Helge Slikker en Tim Klaase: ‘De lockdowns waren voor ons de aanzet tot het schrijven van nieuwe muziek maar ook de start van een nieuwe blik op onze directe omgeving. Dagelijks razen grote wereldgebeurtenissen achter de horizon. Maar ondertussen leven we allemaal hier en nu en met de mensen direct naast ons. In een bescheiden kring spelen onze eigen avonturen zich af, onze heldendaden en tragedies, ons verdriet en geluk. Het zijn heel particuliere geschiedenissen en tegelijkertijd universele verhalen.

Daar wilden we iets mee doen, niet alleen voor onszelf, maar juist mét deze mensen om ons heen, in de buurt, het dorp en de streek.’ Helge en Tim gingen op zoek naar musici in Stichtse Vecht en kwamen tot een unieke samenwerking. Zo ontstond ‘Hier om de hoek’, een ontroerend muzikaal portret van het dorpsleven in een streek anno nu.