02-02-2023 — Van Keulen en Madžar

2 februari 2023|20:15 uur

Isabelle van Keulen en Aleksandar Madžar

Kamerconcert voor viool en piano- Mozart, Turina, Strauss, Hamel (WP)

Als Isabelle van Keulen speelt, val je als luisteraar vaak van de ene verbazing in de andere. De violiste houdt haar publiek moeiteloos in haar ban. Dat doet ze met een onberispelijke techniek, terwijl ze je betovert met haar klankschoonheid en intense expressie die zelfs tot in de allerhoogste noten het gehoor als balsem strelen.Haar muzikale veelzijdigheid is haar handelsmerk. Ze speelt met evenveel enthousiasme altviool, leidt kamerorkesten en brengt kamermuziek ten gehore in allerlei vormen en combinaties, waaronder het Isabelle van Keulen Ensemble dat werken van Astor Piazzolla speelt. Tevens zet zij zich in voor muziek van hedendaagse componisten.

De Servische pianist Aleksandar Madžar behaalde verschillende prijzen op internationale concoursen. Met name het winnen van de derde prijs bij het XII Leeds Concours in 1996, zette hem op de internationale kaart. Naar aanleiding van deze prijs roemde Gerald Larner van The Times hem als ‘de meest creatieve musicus onder de finalisten”. In kamermuziekverband treedt Madžar regelmatig op met o.m. Ilya Gringolts, het Takács Quartet en het Belcea Quartet. Madžar doceert aan de Hochschule für Musik und Theater in Bern en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.