24-03-2022 — Animato Strijkkwartet

Het programma kunt u via de knop hieronder downloaden

Donderdag 24 maart | 20:15 uur

Het Animato Strijkkwartet  samen met Noé Inui en Vassilis Varvaresos

Al bij de eerste tonen van Schuberts Rondo in A, D 438, moet je oppassen dat je niet direct in vervoering raakt. Een meesterstuk van de buitencategorie dat de capaciteiten van de solist op de proef stelt.

Hoe bijzonder is het dan dat Noé Inui zich op 24 maart in Kortenhoef meldt om begeleid door het Animato Strijkkwartet hiermee aan de slag te gaan. Het prachtige concert dat hij in november met het Corneille pianokwartet gaf staat nog ons nog vers in het geheugen.

Wij worden deze avond verder meegevoerd door het Animato kwartet dat zich ontfermt over

Penderecki’s vierde strijkkwartet. Het kwartet bewijst daarin zijn kunde en onvolprezen populariteit in Nederland. Onlangs is het nog geselecteerd als een van de vier laureaten van de Dutch Classical Talent Award 2021 – 2022.

In het tweede deel van de avond kunnen we de chemie ervaren tussen Noé Inui en de Giekse pianist Vassilis Varvaresos. Sinds de start van hun samenwerking, nu zo’n tien jaar geleden, is het samenspel steeds intenser geworden. We besluiten de avond met het klassieke topwerk van Ernest Chaussons (1855-1899):  concert voor viool, piano en strijkkwartet, op. 21 in d.

We hebben een gevoelige en tegelijkertijd majestueuze avond in het vooruitzicht!

 

 

 

Foto: Sarah Wijzenbeek/Maurice Lammerts van Bueren

Meer over het Animato Strijkkwartet

Het Animato kwartet is in Nederland als ook daarbuiten op zowel grote als kleine podia te beluisteren, o.m. in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Hertz-zaal van TivoliVredenburg, ook nam het kwartet deel aan de Strijkkwartetbiennale 2020 in Amsterdam.

Reeds snel na oprichting ontving het Animato twee belangrijke prijzen. Tijdens het ‘Festival International de Inverno de Campos do Jordao’ in Sao Paulo (Br) werd hun uitvoering van Dvorak’s American Quartet gelabeld als ‘Artistieke Excellentie’ en in datzelfde jaar bereikte het kwartet als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours (2014). In 2017 was het Animato finalist van de Storioni Toonzaal Prijs; daarbovenop werd het kwartet uit vele gegadigden geselecteerd voor het strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds, met een uitreiking en optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, Amsterdam.