14-12-2017 — Doek!

DOEK!

De bekende toneel- en scenarioschrijfster Maria Goos schreef het stuk Doek! speciaal voor twee acteurs maar gaf hen zes rollen. Het stuk won de AVRO Toneel Publieksprijs. De personages Richard en Lies repeteren een stuk dat ze dertig jaar eerder al speelden op de toneelschool. Zij wilde toen richting musical, hij hield haar tegen, waarna ze twintig jaar samen op het toneel stonden. Tot zij met haar gynaecoloog naar Frankrijk vertrok. Doek! gaat over het verschil tussen kunst en entertainment, maar ook over liefde. En het gaat over onmogelijke keuzes: het comfort van een saai huwelijk of de leegte van een uitbundig gevierd liefdesleven?

Ronald de Bruin regie

Maria Goos tekst

Lilian Korzilius acteert sinds de oprichting in 2000 bij Theatergroep Troost en in vrije producties. Zij heeft inmiddels een enorme lijst aan voorstellingen op haar naam staan. Van monologen o.a. Het Methusalem-gen tot aan mega-producties Vier liefdes en de dood en alles wat daar nog verder tussen zit. Door de jaren heen vooral alsdoor de wol geverfd als comedy-actrice. Daarnaast werkt zij als Transformational Breath-Coach en traint zij mensen in het ontwikkelen van meer bewustzijn op gedrag en vaardigheden. De mens staat in het werken met Lilian altijd centraal of dat nou op het podium in de huiskamer of op de werkvloer is. Haar levensmotto: “Don’t take life too serious” is altijd onderhuids aanwezig.

Rocco van Loenen studeerde in 1993 af als theatermaker met specialisatie regie aan de Theateropleiding in Eindhoven. Sindsdien is hij werkzaam als regisseur, docent en acteur binnen zowel het professionele als amateurcircuit. Hij speelt sinds 2008 bij Troost. Onder anderen in de voorstellingen Cloaca, Het Zouthuis, Hemel en Doek!. Onder meer regisseerde hij de voorstelling Vier liefdes en de dood, het klassiek drama Hedda (een samenwerkingsproject met Toneelgroep Amsterdam) en de muzikale voorstelling Moulin Rouge. Sinds 2012 tot aan het einde van het theaterseizoen 2018 werkt hij als artistiek leider van Troost. Hij gaat dan voor een nieuwe uitdaging maar hij blijft wel bij Troost spelen.