Donateurs maken topkwaliteit en talent mogelijk

Als donateur helpt u Kunst aan de Dijk om een hoogwaardig cultureel aanbod in Kortenhoef in stand te houden. De bijdrage is jaarlijks en bedraagt minimaal € 35 per persoon maar € 50 of meer wordt zeer op prijs gesteld. Voor meer informatie over fiscaal voordelig schenken leest u verderop.

Club van 100

Donateurs die € 100 per persoon per jaar doneren in combinatie met een abonnement, behoren tot onze gewaardeerde Club van 100. Voor hen hebben wij ieder concert een comfortabel kussen.

Ja! Ik word/blijf donateur en ik betaal via een bank overschrijving

(graag het onderstaande formulier invullen en het bedrag overmaken. U ontvangt dan een bevestiging per e-mail.)

""
1
Aanmelden als donateur

Hoe betalen? U kunt uw donatie overmaken naar NL61 ABNA 043 47 96 530 t.n.v. Kunst aan de Dijk Kortenhoef o.v.v. donateurschap 2021-2022 U ontvangt een bevestiging per e-mail. Wilt u fiscaal voordelig doneren? Kijk verder onder Schenken met belastingvoordeel hier onder.

keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Schenken met belastingvoordeel

Overweegt u Stichting Kunst aan de Dijk structureel te steunen? Dan mag u (onder voorwaarden uw gift in uw aangifte Inkomstenbelasting aftrekken. Indien u uw gift voor 5 jaar vastlegt is de gift bovendien zonder beperkingen aftrekbaar (geen drempel en maximum bedrag).

Stichting Kunst aan de Dijk is aangemerkt als culturele ANBI (RSIN: 810419786). Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI met 1,25 verhogen en als gift aftrekken. Voor meer informatie, zie de website van de Belastingdienst.

Voorbeeld: periodieke gift aan een culturele ANBI. U doet een periodieke gift van € 500 aan Stichting Kunst aan de Dijk. U mag de aftrek met 25% verhogen, dus met € 125. Daarmee blijft u ruim onder de € 1.250 waarmee u de aftrek maximaal mag verhogen. Dat betekent dat u € 625 (€ 500 + € 125) mag aftrekken. Voorwaarde van een periodieke schenking is dat u minimaal 5 jaar ongeveer hetzelfde bedrag schenkt.

De periodieke schenkingsovereenkomst

Sinds 1 januari 2014 is het niet meer nodig dat uw periodieke schenking bij notariële akte wordt vastgelegd. Een periodieke schenkingsovereenkomst met Stichting Kunst aan de Dijk volstaat. In deze overeenkomst wordt opgenomen hoeveel u schenkt, gedurende welke periode en in welke situaties de schenking eindigt.

Vindt u een hoogwaardig cultureel aanbod in onze regio belangrijk en wilt u Stichting Kunst aan de Dijk voor minimaal vijf jaar steunen om dit hoogwaardige culturele aanbod te kunnen financieren?

De periodieke schenkingsovereenkomst bestaat uit zowel een exemplaar voor de schenker als voor de ontvanger (Stichting Kunst aan de Dijk). Stuur beide exemplaren volledig ingevuld en ondertekend aan ons terug.

Schenken aan een goed doel is een zeer persoonlijke beslissing. Uiteraard geven wij graag in een gesprek alle informatie die nodig is om deze beslissing te nemen.

U kunt daarvoor altijd contact opnemen met ons via 0630 946 840 of via info@kunstaandedijk.nl. U kunt er zeker van zijn dat wij zeer zorgvuldig met uw gegevens omgaan. En mocht u tussentijds toch met de periodieke schenking willen stoppen, dan zorgen wij dat dit snel geregeld wordt.

Een schenking zonder periodieke schenkingsovereenkomst kan ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dit is het geval als u minimaal 1% en maximaal 10% van uw drempelinkomen schenkt. Echter, door deze beperkingen is het vaak toch gunstiger om te kiezen voor een periodieke schenking.

Meer informatie vindt u ook hier op de website van de Belastingdienst. Uw eigen adviseur of accountant kan u nader adviseren over wat een gewone of periodieke schenking aan een culturele ANBI als Stichting Kunst aan de Dijk voor uw specifieke situatie betekent.

Sponsors

Dankzij de bijdragen van een aantal vaste sponsors kan Kunst aan de Dijk Kortenhoef ieder jaar weer talenten uitnodigen en topkwaliteit leveren. Kunst aan de Dijk Kortenhoef dankt de Gemeente Wijdemeren, Hof Hoorneman Bankiers, Stichting ZABAWAS, Fonds voor de Podiumkunsten, de ‘s-Gravelandse Apotheek en de Vrienden van Kunst aan de Dijk voor hun bijdragen.

 

wijdemeren

Vrienden van Kunst aan de Dijk Kortenhoef

sponsors-logos-vriendenvanKadd

Een aantal particulieren en bedrijven levert een bijzondere bijdrage. Dit zijn de Vrienden van Kunst aan de Dijk. Zij sponsoren en/of dragen bij in natura.

Met dank aan: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof, Brasserie Geesje en de bedrijven en particulieren die liever anoniem blijven.

Wilt u ook Vriend worden? Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met de Penningmeester: Leo Epskamp via info@kunstaandedijk.nl