24-09-2022 — Familieconcert – Hier om de Hoek

Zaterdag 24 september 2022 |15:00 uur

In dit initiatief komen musici uit de omgeving bijeen om met muziek uiting te geven aan wat er in hun buurt gebeurt. In onze buurt, een dorp anno nu. Initiatiefnemers zijn de Vreelandse muzikanten Helge Slikker en Tim Klaase: in 2022 ontstaat Hier om de hoek, een muzikale mozaïekvertelling waarin prachtige, filmische liedjes zich samenvlechten tot een ontroerend portret van de huidige tijd; over een straat vol nieuwkomers, een kerk zonder gemeente, de eerste schooldag, de laatste brugwachter, de gonzende kerstmarkt, de stille rivier, het eens, het oneens, de plotselinge stilstand, de onontkoombare vooruitgang.

Hier om de hoek is ook een muzikale belevenis die de klank van een dorpsgemeenschap laat horen. Voor het project is een brede waaier aan musici uit één regio samengebracht; van popmusici tot de barokviolen, van een kinderkoor tot de kerkorganist, van modern jazzy koper tot folk mandolines. Het resultaat is een verrassend en ontroerend tijdsbeeld, verteld in avontuurlijk gearrangeerde Nederlandstalige composities.

Het familieconcert wordt daarmee als vanouds een mooie verrassing. Een cadeautje dat we op zaterdagmiddag 24 september gaan uitpakken. We laten ons verrassen net zoals we niet altijd weten wat de dag van morgen in onze omgeving gaat brengen. Het samenspel zal een genot zijn voor jong en oud. Een mooie gelegenheid om met de hele buurt naar het concert te komen!

Kom samen met opa’s, oma’s, ouders, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes genieten op zaterdag 24 september. Aanvang: 15:00 uur in het Oude Kerkje in Kortenhoef.