18-04-2019 — Hoorntrio met Rob van de Laar

Op donderdag 18 april ontvangt Kunst aan de Dijk Kortenhoef tophoornist Rob van de Laar. Samen met twee eveneens briljante musici –  violist Mathieu van Bellen en pianist Thomas Beijer – brengt hij een programma rond het schitterende Hoorntrio van Johannes Brahms. Dit stuk behoort tot de zeldzame werken die gecomponeerd zijn voor de bijzondere bezetting van hoorn, viool en piano en waarin de hoorn de dragende rol heeft.

De carrière van tophoornist Rob van de Laar (1987) verloopt als een speer. Hij speelt in de beste orkesten en ontving in 2017 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Zijn hoornstudie begon hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2009 sloot hij zijn bachelor af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Herman Jeurissen. Hij vervolgde zijn studie bij Wolfgang Vladar aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wenen. Van 2008 tot 2013 maakte hij deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag en vervolgde zijn loopbaan bij Het Gelders Orkest. Vanaf juni 2016 is hij solohoornist van het Mozarteumorchester Salzburg. Als solist speelde hij bij verschillende orkesten en ensembles, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij werkte met gerenommeerde dirigenten als Bernhard Haitink, Mariss Jansons en Nikolaus Harnoncourt. Momenteel maakt hij samen met filmmaker Lucas van Woerkum een concertfilm rond het Hoorntrio van Brahms.

Violist Mathieu van Bellen (1988) was prijswinnaar en finalist van diverse (inter)nationale concoursen, waaronder de Yehudi Menuhin Competitionin Londen en het Wieniawski Concoursin Polen; in Nederland was hij prijswinnaar van zowel het Prinses Christina als het Oskar Back Concours. Als winnaar van de Grachtenfestivalprijs 2015 gaf hij in 2016 als ‘artist in residence’ zes concerten tijdens het Grachtenfestival, waaronder ook het Prinsengrachtconcert.

Pianist Thomas Beijer (1988) bemachtigde als een van de weinige jonge Nederlanders een plek in de prestigieuze serie Meesterpianisten in het Concertgebouw in Amsterdam waar hij eind maart 2019 optrad. Hoewel hij in de eerste plaats pianist is, schrijft hij ook romans en componeert hij graag. Beijer wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting. Hij behoort tot de top van de nieuwe generatie pianisten in Nederland.

Entree: € 21 | Donateurs van Kunst aan de Dijk Kortenhoef: € 17.

Het Oude Kerkje is open vanaf 19:30 uur. Er is vrije zitplaatskeuze. Een drankje is bij de prijs inbegrepen.

 

Hierbij een link voor het interview met pianist Thomas Beijer in NRC 14 maart 2019:

Pianist, componist, schrijver: Thomas Beijer is het allemaal – NRC