25-05-2023 — 25 mei 2023 – Literaire avond: Pieter Waterdrinker

Ooit raakte Pieter Waterdrinker bij een verhuizing al zijn dagboeken kwijt. In het najaar van 2021 pakte hij in Sint-Petersburg stilletjes de draad weer op. Wat hij toen niet kon weten was dat hij een paar maanden later, na aanvang van de Russische invasie in Oekraïne, met zijn vrouw Rusland zou verlaten. Sinds die tijd verblijft Waterdrinker in zijn familiehuis in het Franse Cordes-sur-Ciel. Rusland, het land waar hij 25 jaar heeft gewoond, waar hij zijn leven heeft doorgebracht, is hem vreemd geworden.

Pieter Waterdrinker werkte als journalist voor Vrij Nederland, de VPRO en was lange tijd correspondent in Rusland voor De Telegraaf. Daarnaast is hij een succesvol schrijver. Waterdrinker schreef enkele bundels met verhalen en (reis)reportages en is de auteur van tien romans, waaronder de bestsellers Poubelle, Tsjaikovskistraat 40, en De rat van Amsterdam. Zijn werk is in meerdere talen vertaald.

Zijn boeken geven een kijkje in de Russische geschiedenis, cultuur en politiek en zijn vaak gebaseerd op zijn eigen ervaringen en observaties tijdens zijn jaren in Rusland. Tijdens de coronacrisis in 2021 begon hij met het dagelijks bijhouden van notities. Zijn nieuwste boek: Van huis en haard. Dagboek van een jaar op drift, is daarvan het resultaat

Op 25 mei komt Pieter Waterdrinker naar Kortenhoef en spreekt hij over zijn werk met Yoeri Albrecht, directeur van het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Als interviewer staat Albrecht bekend om zijn scherpe vragen en zijn vermogen om gasten uit te dagen en te prikkelen. Het belooft dan ook een interessant gesprek te worden tussen de twee mannen.

KAARTVERKOOP