09-06-2022 — Jazz concert- Michiel Borstlap

9 juni 2022 | 20:15 uur

Vanwege de lockdown is dit concert verplaatst.  Indien u kaarten heeft gekocht voor de oorspronkelijke datum van 6 januari nemen wij persoonlijk contact met u op. 

 

Michiel Borstlap-piano jazzconcert

Ons jaarlijkse nieuwjaarsconcert is dit jaar een zomer jazzconcert geworden

Maar het blijft geweldig om Michiel Borstlap te mogen aankondigen, al vele jaren één van de boegbeelden van de Nederlandse jazz.

Eigenlijk is een aankondiging van Borstlap niet nodig – hij ontving de Edison Jazz Award en een Gouden Kalf. Borstlap verstaat de kunst van het mengen van klassieke invloeden met hedendaagse sound als geen ander. Zijn werk is daardoor immer innovatief en uitdagend.

Tijdens het zomer jazzconcert gaat Borstlap terug naar Herbie Hancock, iemand die sinds de jaren zestig de top van de jazz domineert. Hancock, een leerling van Miles Davis, was eind jaren negentig zo onder de indruk van Borstlap’s compositie Memory of Enchantment dat hij het vele jaren een vast onderdeel van zijn repertoire maakte. Een duidelijke erkenning van de grote meester voor de kwaliteiten van Borstlap.

Nu zullen de rollen omgedraaid zijn, Borstlap brengt een ode aan het werk van Hancock. Het wordt een spannende avond waarin jazz, R&B en soul moeiteloos zullen versmelten tot unieke composities. Wij kijken uit naar uw komst!

Michiel komt samen met bassist Thomas Winter Andersen en percussionist Henning Luther naar Kortenhoef. De setlist voor deze avond is:

⁃ 1
Stablemates
Maiden Voyage
Dolphin Dance
Cantaloupe

⁃ 2
Einbahnstrasse
Memory of Enchantment
Third Plane
Just one of those things

Kom alvast in de stemming met deze Spotify playlist!

KOOP KAARTEN