08-01-2015 — Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens spelen Shakespeare

Kunst aan de Dijk luidt 2015 in met een bijzondere avond. Twee geweldige acteurs, Gijs Scholten van Aschat en Guy Clemens spelen een introductie op het werk van William Shakespeare (1564-1616). Zij spelen enkele scènes uit Othello, Romeo en Julia, Richard II en Richard III en wisselen dat af met toelichtingen op de inhoud en het spel.

GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT (1959) is een van de grote namen uit de Nederlandse toneelwereld. Op zijn gevarieerde repertoire staan ook toneelstukken van Shakespeare waaronder Hamlet, Richard III en Midzomersnachtdroom. Voor zijn spel werd hij meerdere malen genomineerd voor de prestigieuze toneelprijs Louis d´Or en kreeg die ook, evenals de Arlechinno.

Voor zijn rol in de televisieserie Oud Geld, kreeg hij een Gouden Kalf. Ook was hij te zien in films als Cloaca, De Passievrucht en Tirza. Op dit moment speelt Scholten van Aschat bij Toneelgroep Amsterdam. Eerder speelde hij bij het Nationale Toneel, Orkater, Het Toneel Speelt en ZT Hollandia.

 

GuyClemensGUY CLEMENS (1981) studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien heeft hij in veel televisieseries gespeeld. Op toneel speelde Clemens in diverse Shakespeare stukken. Bij het Zuidelijk Toneel speelde hij recent in Shakespeare´s beroemde tragedie Julius Caesar.