Chris Keulemans zal op 12 mei Connie Palmen te interviewen.

chris-k-700x423

Schrijver en journalist Chris Keulemans (Tunis, 1960), was tot september 2014 artistiek directeur van de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Keulemans groeide op in onder meer Bagdad, Irak. In 1984 richtte hij de Amsterdamse literaire boekhandel Perdu op, dat nog altijd bestaat. In 1990 begon hij als programmamaker bij De Balie, centrum voor cultuur en politiek in Amsterdam. Van 1995 tot 1999 was hij hier directeur. Hij hielp onder andere bij het oprichten van Press Now, om onafhankelijke media in de Balkan te steunen. Hij is sinds jaren bestuurslid van het ASKV, steunpunt voor vluchtelingen.

Hij publiceerde zes boeken, fictie en non-fictie, en publiceerde talrijke artikelen over kunst, engagement, migratie, muziek, cinema en oorlog in o.a. de Volkskrant en Vrij Nederland. Hij is een veelgevraagd debatvoorzitter. Hij schreef essays voor publicaties van Jonas Staal, Lidwien van de Ven, Anna Tilroe, Gert Urhahn, Fiona Tan en de tentoonstelling The Unwanted Land (2010-2011). Voor een onderzoek over kunst in tijd van crisis of gewapende conflicten reisde hij door steden als Beirut, Jakarta, Algiers, Prishtina, Sarajevo, Tirana, New York, New Orleans en Ramallah, waar hij talrijke gedreven en getalenteerde kunstenaars opzocht.

– Ik ben heel gelukkig dat Chris Keulemans op 12 mei bij Kunst aan de Dijk Kortenhoef onze gast is. Hij is een bewonderaar van het werk van Connie Palmen en hoewel wij Wim Brands zullen missen, belooft het – behalve een beladen – dankzij Chris Keulemans en Connie Palmen ook een inspirerende avond te worden. –

Anne Wertheim, vicevoorzitter Kunst aan de Dijk Kortenhoef en organisator van de literaire avonden