18 maart 2020 | aanvang: 20:00 uur

Journaliste en presentatrice Mariëlle Tweebeeke gaat in gesprek met Geert Mak in de Daniël
Stalpaertkerk aan het Noordereinde 14 te ‘s-Graveland over

Grote verwachtingen – In Europa 1999 – 2019

het laatste boek van Geert Mak

foto: Merlijn Doomernik

Grote verwachtingen is het vervolg op het immens succesvolle In Europa dat vijftien jaar geleden verscheen. Enkele jaren later volgde de vijfendertigdelige serie met de schrijver in de hoofdrol. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw. Het neemt de draad op waar In Europa eindigde, in 1999.

Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. In Grote verwachtingen vertelt en duidt Mak de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

18 maart 2020 | aanvang: 20:00 uur | toegang: € 19,50

→ ABONNEMENTHOUDERS: Deze literaire avond valt buiten het abonnement seizoen 2019-2020.

→ DONATEURS: U ontving op 1 november 2019 een brief van vice-voorzitter Anne Wertheim inzake deze avond. Voor bestellingen als donateur neemt u graag contact op met info@kunstaandedijk.nl

Locatie: Stalpaertkerk, Noordereinde 14 te ‘s-Graveland

Lees hier meer over Geert Mak >>>>