13-10-2022 — Ronald Brautigam

Donderdag 13 oktober 2022 |20:15 uur

Download hier de programma toelichting

Ronald Brautigam, pianorecital

  • Beethoven: Variaties in Es op. 35 (Eroica variaties)
  • Beethoven: Sonate in f kl.t. op. 57 “Appassionata Interval
  • F. Schubert: Sonate D 960

De geboren Amsterdammer Ronald Brautigam won de Nederlandse Muziekprijs (1984), een Midem Classical Award 2010, de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik 2015 en meerdere Edisons. Zijn Beethovensonatereeks op 15 cd’s is volgens BBC Music Magazine een van de beste Beethovencycli ooit.

Ronald Brautigam studeerde bij Jan Wijn, John Bingham en Rudolf Serkin en geeft zelf sinds 2011 les aan de Musikhochschule in Bazel. Hij soleerde bij de Nederlandse omroep­orkesten, het Concertgebouworkest, het London Philharmonic Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, orkesten in Japan, Hong Kong en Australië, het Boedapest Festival Orkest, het Orchestre National de France en het Gewandhausorchester Leipzig.

Als fortepianist speelde hij met het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Freiburger Barockorchester, het Orchestra of the Age of Enlightenment en de Wiener Akademie. In 2009 begon een samenwerking met Die Kölner Akademie die tot dusver resulteerde in opnamen van de complete pianoconcerten van Mozart, Beethoven en Weber op fortepiano en in vele gezamenlijke live-uitvoeringen, onder meer in Het Concertgebouw.