06-12-2018 — Drie eenakters over huwelijk en liefde

Braamtheater speelt drie eenakters van grote schrijvers over de uitdagingen van het huwelijk. Gerommel in de liefde is van alle tijden. Een blijvende inspiratiebron voor toneelschrijvers. Korte komische eenakters worden nog maar weinig opgevoerd omdat ze niet avondvullend zijn. Doodzonde vindt Braamtheater en daarom bundelen ze verschillende eenakters samen tot één voorstelling, iedere eenakter wordt kort ingeleid met leuke weetjes over de schrijver en de omstandigheden waarin het stuk is geschreven.

De eenakters die opgevoerd worden zijn.
Bang voor klappen
 (1894) van George Courteline is een oergeestige eenakter over een ziekelijk jaloerse echtgenoot zonder durf in zijn lijf.

Het Huwelijksaanzoek (1888) van Anton Tsjechov is een tragi- komische eenakter over een aanzoek dat moeizaam verloopt omdat er tijdens  de inleiding op het aanzoek al ruzie ontstaat over de erfafscheiding van de bokkenweitjes en de kwaliteit van beider  jachthonden.

De Fetisjist (1978) van Michel Tournier is een ontroerende monoloog over een man met een noodlot, zoals hij het zelf omschrijft. Zijn voorkeur voor tierlantijnen kostte hem zijn huwelijk en zijn vrijheid.

Spel: Martin Willem van Duijn, Liselore Knigge en Matthijs Mahler.

Concept en regie: Hanneke Braam