02-11-2019 — Wolk in Het Oude Kerkje

Hoe licht kan een wolk zijn?

Waar kom je terecht als je een dassenburcht instapt? Ga ondergronds en zweef tussen de wolken… In deze burcht voel je je zwaar en licht tegelijk. Te midden van een wollige omgeving kijk en luister je naar het verhaal van Das. Langzaam gaat het licht aan in zijn hoofd, maakt de herrie plaats voor stilte en kan hij de drukte van een andere kant bekijken. Welke das schuilt er in jou?

Regie: Karlijn Benthem | regie advies: Elien van den Hoek

Dramaturgie: Inez de Bruijn | muziek: Raimund Gross

Spel: Meike van den Akker & Jesse van Delft/Moene Roovers

Zaterdag 2 november 2019

aanvang: 16:00 | de voorstelling duurt ruim een uur | Het kerkje is open om 15:50 uur

Toegang: € 4 (kinderen) | € 12 (volwassenen)

Productie van:

Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Het huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd is dit gezelschap aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Het Houten Huis speelt in het theater of op festivals in binnen- en buitenland en won hiermee verschillende prijzen.

Over Wolk in de Klas…
‘Ik vond het echt fantastisch en geweldig. Hoe verzinnen jullie dit? Zoveel fantasie en schoonheid. Dat je met drie mensen zo’n mooie wereld kan toveren en ook nog een in een gymlokaal. Je hebt totaal niet door dat je in een gymlokaal zit. Prachtige poppen, spel en muziek. Je wordt helemaal mee genomen. Jullie moeten volgend jaar echt terug komen!’ – Juf van de St. Michaelschool in Groningen.